Jumaat, 8 Oktober 2010

Meraikan para pelajarku..

Pada 6 Oktober yang lalu, para pelajar banin (putera) Ma'had Adda'wah Al Islamiyyah telah berjaya menamatkan puasa 6 hari di bulan Syawal. Walaupun agak lewat, tetapi usaha mereka seharusnya dibanggakan kerana ketika masih di usia muda, mereka bersemangat untuk meraih ganjaran yang telah di tawarkan oleh Allah s.w.t.

Bagi meraikan serta menyuntik semangan untuk lebih kuat melakukan ibadat, pihak Ma'had yang diketuai oleh Mudir Hal Ehwal Pelajar dan Mudir Hal Ehwal Akademik telah mengerah keringat bersama-sama saya bagi mengadakan sedikit majlis yang serba ringkas tetapi amat bermakna buat anak-anak pelajar ma'had..Dimulakan dengan sedikit tazkirah daripadaku..


sedapnya..


Ustaz Aizat sedang asyik membakar ayam..


Ustaz Muhammad (Mudir Hal Ehwal Akademik) bersama-sama ustaz Aizat bertungkus lumus membakar ayam..


Ustaz Hilmi yang turut hadir memberikan suntikan semangat untuk anak-anak ma'had sedang menjamu selera bersamaku dan isteriku merangkap pengurus bahagian kewangan ma'had.


Ustaz Luqman (Mudir Hal Ehwal Pelajar) bersama-sama para pelajar Ma'had membakar ayam.

Moga dengan majlis yang ringkas ini, para pelajar Ma'had lebih bersemangat dalam melakukan apa jua aktiviti terutamanya dalam perjuangan menegakkan agama Allah, Insyaallah.

2 ulasan:

  1. Amboi Luqman ...sedap sunggoh no..nanti aku ada , kena buat lagi ni ...hehe

    BalasPadam
  2. duit untung jual kerepek tu, hg beli ayam, kita bakaq sama2...hehehe

    BalasPadam